SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİMİZ 'HASTANE YÖNETİCİLERİ GÜNÜ' KONULU KONFERANSA KATILDI

16 Oca

Fakültemiz Sağlık Yönetimi Bölümü öğrencileri ile Sağlık Kurumlarında Performans Yönetimi dersi kapsamında 16.12.2017 Cumartesi günü, 50 kişilik öğrenci grubu ile İstanbul Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen “III. İstanbul Sağlık Yönetimi Sektör Buluşmaları, Hastane Yöneticileri Günü'', konulu konferansa katılım sağlanmıştır.

Söz konusu konferansa, akademik çalışmaları ile Sağlık Yönetimi alanına ciddi katkılar sağlayan akademisyenler (Prof.Dr. Haydar SUR, Prof.Dr. Dilaver TENGİLİMOĞLU, vd.) ile yine sağlık sektörünün önde gelen özel-kamu (İstanbul İl Sağlık Müdürü, Medicana, Acıbadem Grup, vd.) sektör temsilcileri katılım sağlamış ve öğrencilerimizin hem akademisyenler ile hem de sektör temsilcileri ile biraraya gelmesi sağlanmıştır. Geleceğin yönetici adayları olan öğrencilerimiz, konferansa katılan akademisyenlerin ve sektör temsilcilerinin tavsiye ve tecrübelerinden istifade etme olanağı bulmuşlardır. Sağlık yönetimi öğrencilerinin yaşadıkları problemlerden biri de zorunlu stajlarıdır. Kamuda pek imkan bulamayan öğrencilerimiz zorunlu olarak özel sektöre yönelmekte fakat burada da kısıtlı imkanlar öğrencilerimizi zora sokmaktadır. Özel sektör temsilcilerinin katılım sağladığı konferansta kura çekimi sonucu birçok öğrenciye sürpriz staj imkanları sağlanmıştır. Bu kura sonucunda 7 öğrencimize kura ile staj çıkmıştır.