İŞLETME BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ÜYELERİMİZ VE ÖĞRENCİLERİMİZ TOYOTA OTOMOTİV SANAYİ TÜRKİYE A.Ş.’YE TEKNİK GEZİ DÜZENLEDİ.

16 Mar

İşletme Bölümü 3. Sınıf öğrencilerimizle Pazarlama Stratejileri dersi kapsamında Dr. Öğretim Üyesi Yusuf ÖCEL ve Arş. Gör. Sinan KIZILTOPRAK eşliğinde, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. kampüsüne teknik gezi düzenlendi.

Öğrencilerimiz, teknik gezi kapsamında yaklaşık 100 ülkeye ihracatı Türkiye’den yapılan Corolla, Verso ve Toyota C-HR modelini üreten Toyota fabrikasını gözlemleme fırsatı buldu.  Halkla İlişkiler Koordinatörü Kamil Bey rehberliğinde yapılan gezide Toyota üretim hattı baştan, final hattına kadar çeşitli pratiklerin nasıl yapıldığı gözlemlendi.  Toyota fabrikası  hakkında bilgi veren ve öğrencilerin sorularını yanıtlayan Kamil bey, Toyota fabrikasında sosyal sorumluluğun bir gereği olarak çevreye zarar vermemek adına çalıştıklarını belirtti. Teknik gezi esnasında öğrencilerimiz üretim hattı boyunca sıfır hata felsefesinin uygulandığını gördü. Ayrıca kaizen, kanban,   poka-yoke, FİFO, sıfır stok (JIT) gibi işletme literatüründe kullanılan kavramları pratik olarak öğrenme fırsatı buldu. Öğrencilere ve Öğretim üyelerimize değer katan teknik gezide çevreye zarar vermemek adına nelerin yapılabileceği daha iyi kavranmış oldu. Otomotiv endüstrisinde gelecek ile ilgili nelerin bizleri beklediği ile ilgili soruları yanıtlayan Kamil bey ayrıca neden Toyota markasının seçilmesi gerektiği ile ilgilide sorulara yanıt verdi. Öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimiz tarafından edinilen izlenimlere göre Toyota’nın misafirperver, çalışan motivasyonunun yüksek olduğu, çalışan güvenliğine önem veren, yeniliğe ve değişime açık, mükemmel olma felsefesini benimsemiş, çevreye ve topluma saygılı bir örgüt kültürünün benimsendiği anlaşılmıştır. Bizlere kapılarını açan ve ufkumuzu genişleten Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. yönetim kuruluna ve onları temsilen bize rehberlik eden Halkla İlişkiler Koordinatörü Kamil Bey’e, Ayla Hanım’a ve Canser Hanım’a çok teşekkür ediyoruz.

Bu gezinin düzenlenmesinde bizlere maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen başta Rektör hocamız Prof. Dr. Nigar Demircan ÇAKAR’a ve Rektör Yardımcılarımıza, İşletme Fakültesi Hocamız Prof. Dr. İzzet KILINÇ hocamıza ve Dekanlık çalışanlarına, şoförlerimize teşekkür ediyoruz.